مزایای کشت قارچ های خوراکی
بسیاری از پسماندهای کشاورزی و باغبانی توسط کشاورزان سوزانده و یا بدون استفاده باقی میمانند. بقایای محصولات
کشاورزی حاوی مواد آلی و دارای انرژی هستند که میتوان از این انرژی استفاده بهینه نمود.
و با تبدیل آنها به مواد قابلمصرف مانع از به هدر رفتن و آلودگی هوا گردید. بهجای سوزاندن موادی نظیر کلش غلات میتوان از این مواد در کشت
انواع قارچها خوراکی استفاده کرد. با بهرهگیری از پسماندهای کشاورزی میتوان کمک شایانی به محیطزیست و بهبود وضع اقتصادی کشاورزان
نمود. همچنین از فضولات پرندگان مخصوصاً پسماند مرغداریها و اسطبلها میتوان استفاده کرد.
طبق آمار، سالانه حدود ۲۰ میلیون تن ضایعات کشاورزی از بین میرود که میتوان با استفاده از این ضایعات در جهت پرورش قارچهای خوراکی
استفاده نمود. علاوه بر تولید قارچهای خوراکی دارویی، از کمپوست باقیمانده نیز میتوان بهعنوان کود آلی در برخی موارد بهعنوان مکمل غذای
دام و طیور استفاده کرد. با کشت قارچ خوراکی تجزیه شدن بقایای کشاورزی سریعتر شده و آلودگی محیطزیست کاهش مییابد.
مزایای کشت قارچهای خوراکی نسبت به دیگر محصولات کشاورزی باغبانی بیشتر است به دلیل اینکه قارچ را میتوان در مکانهای بسته پرورش
داد و باعث میشود تا بتوان شرایط نامساعد محیطی را کنترل کرد.
قارچها نسبت به بسیاری از محصولات دوره رشد و کشت کوتاهیتری دارند و به همین منظور میتوان چندین بار در سال محصول آن را برداشت
نمود. استفاده بهینه از واحد سطح بهطوریکه در یک محیط سربسته میتوانیم با ایجاد طبقات مختلف از فضا به نحو احسن استفاده کرد. قارچ
خوراکی بیشترین میزان محصول را در واحد سطح نسبت به محصولات گلخانهای دارد.
برای دیدن مطالب بیشتر ویکی قارچ روی لینک کلیک کنید